Mitől érhet többet ingatlanod?

ingatlan

Ha el szeretnéd adni ingatlanodat, számos tényező befolyásolhatja, hogy az érdeklődő a te ingatlanodat vagy egy másikat választ. Ezen felül néhány aprósággal máris sokkal többet is elkérhetsz ingatlanodért.

Ingatlan eladásnál gondolkodj vásárlóként

Ingatlan eladásnál fontos, hogy elsősorban a vásárló szemszögéből gondolkodj. Úgy tekints a lakásodra, mintha te magad szeretnéd megvásárolni. Egyből sokkal több dolog fog felmerülni benned, hogy még mit lehetne tenni azért, hogy ingatlanod drágább és kelendőbb legyen. Vegyünk sorba egy pár példát.

ingatlan

Az ingatlan felújításának gondolata

Lehet, hogy most egy pár százezret rá kellene költened a lakásra és ez ijesztően hangzik. Azonban minden bizonnyal megéri! A felújítás könnyedén megtérül, hiszen ha okosan oldod meg a felújítást, akkor akár jóval olcsóbban is kijöhetsz, az ingatlan értékét viszont igencsak megdobja.

Arról nem beszélve, hogy az érdeklődő sokkal szívesebben fog megvenni egy olyan lakást, házat, amelybe egyből beköltözhet, és már nincs szükség rá, hogy egy ekkora kiadás után még többet ráköltsön. A vásárló elsősorban azzal kalkulál, hogy mennyibe kerül az ingatlan, a felújításra már kevesen akarnak költségkutatást végezni. Elbizonytalanodhatnak, hiszen kitudja mennyibe fog számukra megállni a valódi végösszeg?

Ingatlan eladás berendezéssel együtt

A beépített szekrények, sütő és egyéb berendezés szintén dob az ingatlanod árán. Lehet, hogy le kell mondanod egy-két olyan dologról, amely számodra kedves volt, de sokkal többet ér a lakás vagy ház részeként, mint később esetleg egy online hirdető oldalon.

Szintén emeli az ingatlan értékét, hogyha riasztó vagy klímaberendezés található benne. Ezekkel ugyanis szintén nem lesz dolga az új tulajdonosnak. Kényelmesebb lesz számára, így többet is ér. Ne sajnáld feláldozni ezeket az eszközöket, hiszen hidd el, hogy megtérül az értékük, a sikeres üzletkötésnél.

Ezek alapján egyébként az érdeklődők is jóval többen lesznek, hiszen mindenki szereti a felújított, rendezett, igényes lakást. Ez ugyanis arról árulkodik, hogy a tulajdonos rendben tartotta, gondoskodott róla és valószínűleg még sok-sok ideig nem lesz gondjuk az ingatlannal.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*