Lakáshitel pályakezdőknek is?

lakáshitel

Éppen, hogy befejezted az iskolát, munkába álltál és úgy érzed megtaláltad a helyed a világban. Miért „dobnál ki” havonta százezreket az ablakon albérletre, ha ezt az összeget  lakáshitel felvételével saját otthonodba is befektetheted?

Ma már akár olyan alacsony havi törlesztő mellett is lakáshoz juthatsz, ami sokak számárára csábító befektetést jelent. A bankok lehetőséget nyújtanak, sőt támogatják, ha a lakás hitel mellé biztosítást is kötsz arra az esetre, ha netán elvesztenéd a munkahelyedet vagy valami szörnyűség történne, ami miatt fizetésképtelenné válsz. Éppen ezért az a veszély sem fenyeget, hogy olyan adósságot halmozol fel, amely megkeseríti az életedet.

Nem csoda tehát, ha az ember nem akar évekig várni a lehetőségre, és ha megvan a szükséges önrész, a stabil anyagi háttér, akkor bele szeretne vágni a saját lakás vásárlásába.

lakáshitel

Lakáshitel pályakezdőknek

A lakáshitel igénylésének számos feltétele van, amelyek között nagy hangsúlyt fektetnek a stabil munkahelyre. Mi a helyzet azokkal, akik csak most kezdték el karrierjüket, egyszóval pályakezdők?

Lakáshitel igényléséhez a jelzáloghitel az, amely pályakezdők számára is elérhető. A jelzáloghitel ugyanis már a 18. életév betöltése után egyből igényelhető. Természetesen stabil munkahelyre szükség van, de elég, ha már a próbaidőszak három hónapján túl vagy.

Végezetül fontos tudni, hogy bankfüggő, de hitelként a jelzálog alatt álló ingatlan nagyjából 75-80%-a vehető fel hitelként, tehát ez alapján kell kalkulálni. Az, hogy az ingatlan nem a te tulajdonodban áll, még nem zárja ki, hogy jelzáloghitelt vegyél fel rá.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*