Az albérletkeresők szerencséje – az ingatlanközvetítők

Az ingatlanközvetítő hálátlan feladat, az emberek vegyes érzelmekkel gondolnak rájuk. Azonban arról nem szabad elfeledkezni, hogy az emberek keresik fel őket és nem minden esetben ők kopogtatnak az ajtón. Végtére is az ingatlanközvetítők az albérletkeresők számára kifejezetten előnyös dolgokat kínálnak.

Albérletkeresés az interneten

Budapesten rengetegen keresnek albérletet. Mindenkinek mások az igényei: van aki, egyedül van, aki családostul, kisgyerekkel költözni. Van, aki kutyástul, macskástul. Van, aki olcsót keres és van, akinek szinte mindegy, hogy mennyibe kerül, csak luxus körülmények között élhessen.

Az ember munkából fáradtan hazaérve nem feltétlenül érez magában annyi energiát, hogy végignézze az interneten fellelhető összes új elérhető albérletet, miközben a háztartással is foglalkozni kell. Ha mégis rászánja magát az ember, akkor azt tapasztalhatja, hogy telis-tele vannak ismétlődő, nem megfelelő találatokkal, hiába szűrte le a találatokat szűrő segítségével.

ingatlanközvetítők

A tisztességes ingatlanközvetítők munkája

Az ingatlanközvetítők ennél a pontnál segíthetnek számodra. Felhívod, elmondod, hogy milyen elképzeléseid vannak, milyen árkategóriában és mikor szeretnél költözni. Lehetséges, hogy rögtön nem fog számodra megoldást kínálni, de a telefonszámodat elraktározza, és ha legközelebb talál egy számodra megfelelőt, felhív téged tájékoztatni.

Innentől kezdve az ingatlanközvetítő a találkozó megbeszélésétől kezdve mindent letárgyal a tulajdonossal, neked csak meg kell jelenned az adott időpontban, és ha tetszik, aláírni a szerződést.

Mennyit kell ezért fizetned az ingatlanközvetítők részére?

Semmit. Az ingatlanközvetítés az albérlet vagy eladó lakás/ház keresők részére teljesen ingyenes. Amelyik ingatlanközvetítő pénzt akar elkérni tőled vagy nem az utóbb leírt folyamatot végzi, az vagy át akar verni vagy másik szolgáltatót kell választanod.

A lényeg, hogy a legtöbb ingatlanközvetítő ezt teljesen ingyenesen végzi, szó sincs róla, hogy csupán címeket árulnának el telefonban átutalt pénzért cserébe, miközben azok már rég nem is létreznek. Ez utóbbiak mind csalók és a valódi ingatlanközvetítők munkáját feketítik be. Ha ilyen helyzettel találod szembe magad, akkor a legjobb, ha megosztod valamelyik fórumon a történetedet, hogy más is okuljon belőle és keresel egy tisztességes szolgáltatót.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*